Mádi Kör
  • Mádi Kör
  • Eredetvédelem
    • MOC/MDOC
  • Tagok
  • Területek
  • Kapcsolat
  • Rendezvények
  • Wine & Senses
  • Menu

A mádi minőség- és eredetvédelmi rendszer

A mádi minőség- és eredetvédelmi rendszer háromszintű. Az elsőbe a községi, a másodikba a dűlőkből, a harmadikba a szőlőkből származó borok tartoznak. A szőlő

„olyan mádi területen fekvő szőlőültetvény, amely fekvése, talaja, esetleg a szőlő fajtatípusa, kora, művelésmódja alapján megkülönböztetésre alkalmas, és lehetőséget ad a környezettől lényegesen eltérő borkarakter elérésére, magas, egyedi, évente ismételhető minőség mellett„.

A Mádi Kör igen szigorú hozamkorlátozást követel meg tagjaitól. A leszüretelt ép szőlő mennyisége

  • a községi bor esetében maximum 50,
  • a dűlősnél 40,
  • a szőlőnél 30

mázsa hektáronként.

 Minősített

  • községi bor hat-,
  • dűlős nyolc-,
  • szőlő megnevezésű tízévesnél

fiatalabb szőlőből nem készülhet.

Az egyesület a Mád Hegyközséggel szorosan együttműködve elvégezte a mádi szőlő dűlők behatárolását és leírását.

Az egyesületi tagok mádi dűlői jelenleg az alábbiak: Betsek, Birsalmás, Bomboly, Danczka, Hintós, Holdvölgy, Juharos, Kakas, Király, Kishegy, Középhegy, Kővágó, Nyulászó, Öreg Király, Őzhegy, Percze, Sarkad, Suba, Szent Tamás, Urbán, Úrágya, Vilmány, Veres.

Területek
© Copyright - Mádi Kör Bor-eredetvédelmi Egyesület | 3909 Mád, Batthyány utca 59. | 19335018-1-05 Layout: PWSDesign
Scroll to top