A mádi minőség- és eredetvédelmi rendszer
A mádi minőség- és eredetvédelmi rendszer háromszintű. Az elsőbe a községi, a másodikba a dűlőkből, a harmadikba a szőlőkből származó borok tartoznak. A szőlő
„olyan mádi területen fekvő szőlőültetvény, amely fekvése, talaja, esetleg a szőlő fajtatípusa, kora, művelésmódja alapján megkülönböztetésre alkalmas, és lehetőséget ad a környezettől lényegesen eltérő borkarakter elérésére, magas, egyedi, évente ismételhető minőség mellett„.
A Mádi Kör igen szigorú hozamkorlátozást követel meg tagjaitól. A leszüretelt ép szőlő mennyisége
- a községi bor esetében maximum 50,
- a dűlősnél 40,
- a szőlőnél 30
mázsa hektáronként.
Minősített
- községi bor hat-,
- dűlős nyolc-,
- szőlő megnevezésű tízévesnél
fiatalabb szőlőből nem készülhet.
Az egyesület a Mád Hegyközséggel szorosan együttműködve elvégezte a mádi szőlő dűlők behatárolását és leírását.
Az egyesületi tagok mádi dűlői jelenleg az alábbiak: Betsek, Birsalmás, Bomboly, Danczka, Hintós, Holdvölgy, Juharos, Kakas, Király, Kishegy, Középhegy, Kővágó, Nyulászó, Öreg Király, Őzhegy, Percze, Sarkad, Suba, Szent Tamás, Urbán, Úrágya, Vilmány, Veres.